Ohh, je gebruikt Internet Explorer...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Over de Mantelzorgtest

De Mantelzorgtest bij OHRA

Ruim 1 op de 4 Nederlanders is mantelzorger. Hiervan is 10% zwaarbelast. Met OHRA staat u er in elk geval niet alleen voor als mantelzorger. Wij helpen u waar het kan. Zo bevelen wij u bijvoorbeeld de Mantelzorgtest aan. Door deze test krijgt u inzicht waarin u ondersteund kan worden door ons of één van de andere partners. Dit kan bijvoorbeeld zijn met mantelzorgvergoedingen, hulp bij spanning en stress en een gidsfunctie door het doolhof van wetten, regels en instanties. Met deze ondersteuning willen we voorkomen dat u overbelast raakt als mantelzorger of dat de overbelasting die er al is wordt verlicht. Want we hebben er allemaal baat bij dat mantelzorgers voor hun naasten kunnen blijven zorgen!

De Mantelzorgtest

De Mantelzorgtest geeft inzicht in hoeveel tijd en energie mantelzorg kost en of er nog genoeg tijd over is voor ontspanning, werk en andere verplichtingen. Ook helpt de Mantelzorgtest met een persoonlijk hulpaanbod: van praktische tips tot mogelijkheden om hulp in te schakelen.

De Mantelzorgtest wordt aangeboden door Stichting Mantelzorgtest. De Mantelzorgtest is ontwikkeld door zorgverzekeraar CZ, met medewerking van het ministerie van VWS. Zorgverzekeraars hebben een eigen variant, aangevuld met hulpaanbod specifiek voor hun verzekerden.

Naast de landelijke Mantelzorgtest zijn er ook gemeentelijke varianten. Deze zijn gemaakt in samenwerking met gemeenten en lokale zorg- en welzijnsorganisaties. Vanuit de landelijke versie of de variant van de zorgverzekeraar kan gekozen worden waar iemand woont, zodat het algemene aanbod wordt aangevuld met lokale dienstverlening.

Wilt u als gemeente meedoen en ook voor de mantelzorgers in uw gemeente het lokale aanbod van hulp en ondersteuning in de Mantelzorgtest beschikbaar maken? Stuur een mail naar info@mantelzorgtest.nl en we nemen contact met u op.